mandag den 30. april 2012

M2plus og Mogens Starcke

Valg af typehus-firma

Da vi skulle vælge, hvem der skulle bygge vores hus, havde vi i første omgang følgende vigtige kriterier:

- Pris
- Arkitektur
- passivhus med vedvarende energikilder

Vi støvsugede nettet for typehusfirmaer og bestilte brochurer fra mange af firmaerne. Tidligt i søgeprocessen stødte vi på M2plus, hvis arkitektur vi straks faldt for: Minimalistisk, funkis-agtigt og gennemført i detaljerne. Vi så sidenhen mange funkis-huse, der ved første øjekast lignede M2plus-husene, men som alligevel haltede bagefter, når det kom til detaljerne, som skaber helhedsindtrykket.

Vi blev hurtigt klar over, at vi ikke uden videre kunne sammenligne priserne fra de forskellige typehusfirmaer. Det blev nødvendigt med et kæmpe regneark, hvor vi sammenlignede post for post, hvad vi fik for prisen. De priser, vi så, hos de fleste typehusfirmaer var for den absolut mest skrabede udgave af et hus, hvor det ville blive nødvendigt med tilkøb for mange hundrede tusinder. Derudover kunne projektomkostninger som fx landmåler, køreplader, byggestrøm m.m. være inklusiv eller eksklusiv i prisen. Det kostede mange aftener at få styr på.

Da vi havde undersøgt ca. 20-30 byggefirmaer, var M2plus stadig vores favorit. Vi besluttede at tage til Ålborg for at se et af firmaets færdigbyggede huse. Her mødte vi firmaets arkitekt, iværksætter og direktør Mogens Starcke.

Vi fik det indtryk, at Mogens Starcke er ambitiøs og kompetent. For os er det vigtigt at alle detaljer i vores kommende hus er i orden. Middelmådighed passer ikke til vores temperament. Vi følte os overbevist om, at Mogens Starcke heller ikke var til middelmådighed og ville være tilpas ambitiøs omkring kvaliteten til os. Derudover fik vi fornemmelsen af, at han ville kunne fortælle håndværkerne eller entreprenøren, hvor skabet skulle stå, hvis det blev nødvendigt. Det kunne vi måske få brug for i en branche, der ikke har det allerbedste ry? Vi fik også det indtryk, at han gerne ville rykke og skabe resultater. Det skulle senere vise sig at blive en kvalitet, som vi satte stor pris på undervejs i processen. Indledningsvis var det vigtigste for os imidlertid, at han virkede ærlig og til at stole på. Det indtryk har holdt sig hele vejen igennem vores samarbejde.

Vi kørte fra Aalborg med et godt førstehåndsindtryk, men vi havde brug for at se flere huse og møde flere firmaer, før vi besluttede os. Det er en stor beslutning at bygge et hus, og vi ønskede at beslutningen skulle være grundigt underbygget. Mødet med andre byggefirmaer førte os uden den mindste tvivl direkte tilbage til Mogens Starcke og M2plus. Enten holdt arkitekturen og kvaliteten ikke, eller mødet med personerne i firmaet fik os til at tvivle. Det eneste firma, der kunne komme på tale, hvis vi skulle bygge et hus, var M2plus.

M2plus var  et relativt nystartet firma midt i finanskrisen, men vi var villige til at tage chancen, fordi vi troede på Mogens Starcke, og fordi vi skrev kontrakt med M2plus´entreprenør, som var vel-etableret i branchen.

Vi har ikke fortrudt, at vi valgte M2plus. Tværtimod er vi mange gange i processen blevet bekræftet i, at vi traf det rigtige valg. Mere herom i de øvrige indlæg.