mandag den 30. april 2012

M2plus og Mogens Starcke

Valg af typehus-firma

Da vi skulle vælge, hvem der skulle bygge vores hus, havde vi i første omgang følgende vigtige kriterier:

- Pris
- Arkitektur
- passivhus med vedvarende energikilder

Vi støvsugede nettet for typehusfirmaer og bestilte brochurer fra mange af firmaerne. Tidligt i søgeprocessen stødte vi på M2plus, hvis arkitektur vi straks faldt for: Minimalistisk, funkis-agtigt og gennemført i detaljerne. Vi så sidenhen mange funkis-huse, der ved første øjekast lignede M2plus-husene, men som alligevel haltede bagefter, når det kom til detaljerne, som skaber helhedsindtrykket.

Vi blev hurtigt klar over, at vi ikke uden videre kunne sammenligne priserne fra de forskellige typehusfirmaer. Det blev nødvendigt med et kæmpe regneark, hvor vi sammenlignede post for post, hvad vi fik for prisen. De priser, vi så, hos de fleste typehusfirmaer var for den absolut mest skrabede udgave af et hus, hvor det ville blive nødvendigt med tilkøb for mange hundrede tusinder. Derudover kunne projektomkostninger som fx landmåler, køreplader, byggestrøm m.m. være inklusiv eller eksklusiv i prisen. Det kostede mange aftener at få styr på.

Da vi havde undersøgt ca. 20-30 byggefirmaer, var M2plus stadig vores favorit. Vi besluttede at tage til Ålborg for at se et af firmaets færdigbyggede huse. Her mødte vi firmaets arkitekt, iværksætter og direktør Mogens Starcke.

Vi fik det indtryk, at Mogens Starcke er ambitiøs og kompetent. For os er det vigtigt at alle detaljer i vores kommende hus er i orden. Middelmådighed passer ikke til vores temperament. Vi følte os overbevist om, at Mogens Starcke heller ikke var til middelmådighed og ville være tilpas ambitiøs omkring kvaliteten til os. Derudover fik vi fornemmelsen af, at han ville kunne fortælle håndværkerne eller entreprenøren, hvor skabet skulle stå, hvis det blev nødvendigt. Det kunne vi måske få brug for i en branche, der ikke har det allerbedste ry? Vi fik også det indtryk, at han gerne ville rykke og skabe resultater. Det skulle senere vise sig at blive en kvalitet, som vi satte stor pris på undervejs i processen. Indledningsvis var det vigtigste for os imidlertid, at han virkede ærlig og til at stole på. Det indtryk har holdt sig hele vejen igennem vores samarbejde.

Vi kørte fra Aalborg med et godt førstehåndsindtryk, men vi havde brug for at se flere huse og møde flere firmaer, før vi besluttede os. Det er en stor beslutning at bygge et hus, og vi ønskede at beslutningen skulle være grundigt underbygget. Mødet med andre byggefirmaer førte os uden den mindste tvivl direkte tilbage til Mogens Starcke og M2plus. Enten holdt arkitekturen og kvaliteten ikke, eller mødet med personerne i firmaet fik os til at tvivle. Det eneste firma, der kunne komme på tale, hvis vi skulle bygge et hus, var M2plus.

M2plus var  et relativt nystartet firma midt i finanskrisen, men vi var villige til at tage chancen, fordi vi troede på Mogens Starcke, og fordi vi skrev kontrakt med M2plus´entreprenør, som var vel-etableret i branchen.

Vi har ikke fortrudt, at vi valgte M2plus. Tværtimod er vi mange gange i processen blevet bekræftet i, at vi traf det rigtige valg. Mere herom i de øvrige indlæg.10 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig spændende. Kan I ikke skrive noget mere om huset og prisniveauet?
  Tak

  SvarSlet
  Svar
  1. Huset er et 146 kvadratmeter funkis-inspireret 1 plans hus i mursten, som pudses op. Du kan se en tegning af det på M2Plus´ hjemmeside under "Birkerød". Huset har jordvarme og solceller, således at det er selvforsynende.

   Prisniveauet ved jeg ikke rigtig, hvordan jeg formidler. Det er én rodet bunke af fravalg og tilvalg. Vi skelner mellem
   1) Entreprisesummen, som er prisen på huset +/- til- og fravalg.
   2) Projektomkostninger, som fx er byggestrøm og -vand, advokat, rådgiver, anlæg af have m.m.
   3) Tinglysning og finansieringsomkostninger

   Se evt. indlægget om økonomi her på bloggen fra den 11.10.

   Vores hus (størrelse og energiløsning taget i betragtning og uden carport) kan ikke bygges for under 2.2 mio i entreprisesum. Spørg eventuelt mere specifikt, så skal jeg svare efter bedste evne.

   Slet
 2. Tak for svaret. Vi er netop startet dialog med M2 og hører meget gerne mere om jeres erfaringer so far. Hvis du ikke ønsker det hele formidlet her på siden, send mig gerne en mail direkte på Jonas@bille.cc

  Tak

  SvarSlet
 3. Kan I skrive mere om jeres materiale valg, eller kommer det senere?

  SvarSlet
 4. Det kommer senere på bloggen. Jeg sender noget på den mailadresse, du har opgivet i løbet af de kommende dage.

  SvarSlet
 5. Hej, vi bor også i Birkerød og skal bygge, har endnu ikke besluttet med hvem. Vi vil gerne have en ekstern byggerådgiver med i hele processen. Har I haft det og har I evt. en I kan anbefale?

  SvarSlet
 6. Vi bruger Morten Falk-Simensen fra Falk BygConsult Aps. Han er super kompetent, grundig og har allerede tjent sin løn ind. Den person, der anbefalde Morten til os, fortalte, at forsikringsbranchen bruger ham til de meget vanskelige sager. Men fordi Morten insisterer på at være grundig, er han ikke billig. I vil helt sikkert kunne finde nogen, som kan gøre det billigere (fordi de udfører mindre arbejde). Der skal altid foretages en afvejning mellem pris og kvalitet.

  Hvem I end vælger: Husk at få en rådgiver med ind tidligt i forløbet, inden I har skrevet under på noget. I en af de seneste indlæg på bloggen kan I læse, at vores rådgiver hjalp os med at få aftalt den billigste funderingsmetode, inden vi underskrev entreprisekontrakten. Han gennemlæste også entreprisekontrakten med tekniske briller, inden vi underskrev.

  SvarSlet
 7. Tusind tak for hurtigt svar og gode input. Vi vil hellere benytte en der er grundig til en så stor investering, det kan helt sikkert betale sig, og undgå nogle ærgerlige og dyre fejltagelser. Specielt på et område, hvor vi ikke har den store indsigt. Vi vil følge jeres byggeri på bloggen med stor interesse, det ser spændende ud.

  SvarSlet
 8. Hej
  Vi er ved at udvælge byggefirma og har ikke fundet et byggefirma med et typehus efter vores ønsker, derfor er m2plus interessant og med deres gode anbefalinger må sagen naturligvis undersøges nærmere. Kan du præcisere Jeres økonomi? Vi har også et regneark....umiddelbart tror man at byggefirmaer er æbler, men ved prissammenligning finder man du af at de er mange forskellige frugter...:-) Vi har svært ved at gå på kompromis med arkitektur og energi, men har jo et budget at overholde.

  SvarSlet
 9. Du har fuldstændig ret i, at det er som at sammenligne æbler og pærer. Totalt uigennemskueligt, medmindre man investerer rigtig meget tid i det.

  Jeg bliver nødt til at spørge, hvad du gerne vil have præciseret omkring økonomi? Vores budget bestod af mange poster, hvoraf nogen måske ikke ville tælle med for jer? Vi havde fx en post til nedrivning af et eksisterende hus, post til finansiering af lån, post til bortkørsel af jord m.m. Prøv eventuelt at kigge under indlægget "økonomi" her på bloggen fra den 11. oktober 2012. Deraf fremgår vores poster. Måske kan du derved skyde dig ind på, hvad du er interesseret i at vide? Entreprisesummen siger måske heller ikke så meget, da noget er inkluderet og andet ekskluderet i forhold til andre entreprenører. Vi konkluderede imidlertid, at Mogens Starcke var billig i sammenligning med konkurrenterne. De tilsyneladende billige tabte terræn, når vi begyndte at tilvælge fx lofthøjde, trægulv, ordentlige materialer m.m.

  SvarSlet